Nieuwe perscontainers bij Jumbo Heerschap Boshoven

Infomatie

vrijdag 20 november 2020

De vier ondergrondse PMD-containers worden vervangen door één ondergrondse PMD-perscontainer. Het voordeel van een ondergrondse perscontainer ten opzichte van een normale ondergrondse container is dat het afval wordt samengeperst in de perscontainer. Deze perscontainer heeft tot wel 10 keer meer inzamelcapaciteit waardoor deze minder vaak geledigd dient te worden. Ook zijn er hierdoor minder ondergrondse PMD-containers nodig en wordt het aantal transportbewegingen verlaagd.

Als de perscontainer bijna vol zit, wordt dit automatisch gemeld. De container zal dan zo spoedig mogelijk geleegd worden.

Op 18 november wordt de stroomkast van de perscontainer geplaatst, waarna deze moet worden aangesloten door Enexis. Zodra de aansluitdatum vanuit Enexis bekend is, wordt de plaatsing van de perscontainer ingepland.

perscontainers Boshoven

Als de perscontainer is geplaatst, worden de tijdelijke bovengrondse containers verwijderd en zullen er in de toekomst twee glascontainers en één ondergrondse PMD-perscontainer aanwezig zijn.

bron: Wijkraad Boshoven